Bio
(Foto: Kine Jensen)

FRA SNERTINGDAL OG OSLO TIL LOS ANGELES, NASHVILLE OG LONDON

Lars Kolberg måtte gjennom et grundig samlivsbrudd og en havarert doktorgrad i økonomi før han fant frem til låtskrivingen. Prestesønnen (43) fra Snertingdal / Oslo flirter med western-swing, southern-soul, spagetti-western og honky-tonk. Antakelig er det første gang flere av disse sjangerne i det hele tatt berøres i norskspråklige sanger. Det kan høres ut som om du har funnet en gjenglemt kassett fra 70-tallet i hanskerommet i Opel-en til onkelen din. Dette er ikke pop-country!


Lars har spilt inn musikk med noen av de største og mest rutinerte navnene i sjangeren i London, Nashville og Los Angeles.


Det er mange som spiller country, også i Norge. De fleste gjør det på engelsk og låner flittig bilder, steder og uttrykk fra den amerikanske tradisjonen. Lars har valgt å skrive vaske-ekte country på norsk, og han kommer med det mye nærmere sine norske lyttere. Tekstene til Lars berører tidløse country-temaer som savn, svik, fyll og tog. De trekker opp et univers hvor mye er skjevt, galt og ubehagelig men hvor det allikevel alltid ligger et smil på lur. Kanskje er det galgenhumor kanskje er det resignasjon, kanskje er det rett og slett mange års erfaring med livets lumske sprell som skinner igjennom.


De siste årene har Lars drevet en omfattende konsertvirksomhet, gjerne ved hjelp av uvanlige fremkomstmidler. To år på rad har han arrangert sin egen "Toget til Jaren-tour" med konserter på samtlige holdeplasser på lokaltoget fra Oslo S til Jaren i løpet av en dag. Sist sommer ble det også seilbåtturné til en rekke spillesteder langs Oslofjorden under navnet "Akustisk aften seiler sin egen sjø".


Live spiller Lars solo eller med sitt faste band Bandittene.


Lars er medlem av NOPA og Norsk Americana Forum


Foto: Eigil Korsager